Leta i den här bloggen

fredag 15 januari 2016

Enkel rustik pyttipanna



Något som passar när det finns rester i kylen. Men den går precis lika bra att laga den från grunden med de råvaror som önskas.❤️

Ingredienser 

3-4 potatisar
1 rödlök
1 purjolök
15 färska champinjoner
1 hel broccoli bukett
300gram kött
2st morötter
1/2 rödbeta
3 vitlöksklyftor
Salt
Timjan 
Persilja
Grovmalen svartpeppar
Smör
Olivolja
Creme fraiche


Tillagning

Använd tvättat potatis dela dem i mindre bitar koka dem med salt tills de nästan är mjuka. Köttet skall kokas i gryta med vatten timjan och salt. När köttet är färdig kokt dela dem i passande bitar. Koka broccolin men den får inte bli för mjuk.

Förbered rödbetor och  morötter

Dela rödbetan morötterna och vitlöken till mindre bitar. Koka dem med timjan, salt och peppar tills det är ganska så mjuka. Låt svalna sen blanda ned dem i créme fraiche använd mixer om det skall bli till en puré men det går lika bra att ha dem som bitar. Smaka av tillför extra kryddor.

Strimla purjolök, hacka löken och dela svampen lägg dem i en stekpanna med smält smör stek det tills det mjuknar. Då är det endast att tillför den kokta potatisen köttet och broccolin. Tillför kryddorna och extra smör och olivoljan stek på medeltemperatur så att det blir en bra yta och färg.

Sen är det endast att lägga upp det på tallrik gärna med lite inlagda rödbetor.

Mat är kärlek❤️❤️❤️


1 kommentar:

  1. Egengjord pyttipanna med rödbetor är bara så mums!
    Trevlig helg, familjen! ♥

    SvaraRadera