Leta i den här bloggen

torsdag 7 januari 2016

Hemmagjorda delikatess fiskbullar















Hemlagade fiskbullar ❤️❤️❤️

Det är lätt att tillaga samtidigt är det roligt att använda nyttig fisk på olika sätt/ mat är kärlek

Ingredienser 

400 g torsk
Persilja 
1 ägg
4msk ströbröd
1 msk potatis mjöl
1 1/2 tsk salt
11/2 kryddmått svart el vitpeppar 
Dill färsk eller fryst


Sås

3 del grädde
1 citron
 Dill efter egen önskad mängd
Salt
Pepper


Tillagning
1) Bland ägg, ströbröd, potatismjöl,fin riven lök. Antingen i en hushållsmaskiner eller för hand/låt svälla en stund/
2) tillsätt torsken,den finhackade persiljan. Så att det blir till en ganska slät smet/ låt vila en stund.
3) forma smeten till runda lagom stora bullar. På en vatten fuktig skärbräda




5) smält smör och lite olivolja i en teflonpanna med en passande temperatur 
6) lägg i fiskbullar & börja steka dem tills det får en jämn gyllenbrun färg






Förbered sås till fiskbullarna

Häll i grädde i teflon eller traktörpanna. Tillför lagom mängd med dill efter egen önskan. Tillför






lite salt & peppar låt såsen puttra på lagom värme. Pressa ner citron helst ekologisk citron trevligare smak. Smak prova. Låt sedan såsen reduceras till lagom tjocklek. 
Då är det dax för att tillföra de färdiga fiskbullar. Låt koka ihop dem tills det blir en ganska krämig sås.


Serveras med kokt potatis och grönärtor. Men det går lätt att använde de grönskar som gillas.


Mat är att ge kärlek 




2 kommentarer:

  1. Detta lät och såg verkligen smarrigt ut!
    Maten är halva födan, sägs det.
    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Tack för intresse❤️skönt att få tacksamhet

    SvaraRadera