Hemlagade fiskbullar ❤️❤️❤️
Det är lätt att tillaga samtidigt är det roligt att använda nyttig fisk på olika sätt/ mat är kärlek
Ingredienser
400 g torsk
Persilja
1 ägg
4msk ströbröd
1 msk potatis mjöl
1 1/2 tsk salt
11/2 kryddmått svart el vitpeppar
Dill färsk eller fryst
Sås
3 del grädde
1 citron
Dill efter egen önskad mängd
Salt
Pepper
Tillagning
1) Bland ägg, ströbröd, potatismjöl,fin riven lök. Antingen i en hushållsmaskiner eller för hand/låt svälla en stund/
2) tillsätt torsken,den finhackade persiljan. Så att det blir till en ganska slät smet/ låt vila en stund.
3) forma smeten till runda lagom stora bullar. På en vatten fuktig skärbräda
5) smält smör och lite olivolja i en teflonpanna med en passande temperatur
6) lägg i fiskbullar & börja steka dem tills det får en jämn gyllenbrun färg
Förbered sås till fiskbullarna
Häll i grädde i teflon eller traktörpanna. Tillför lagom mängd med dill efter egen önskan. Tillför
lite salt & peppar låt såsen puttra på lagom värme. Pressa ner citron helst ekologisk citron trevligare smak. Smak prova. Låt sedan såsen reduceras till lagom tjocklek.
Då är det dax för att tillföra de färdiga fiskbullar. Låt koka ihop dem tills det blir en ganska krämig sås.
Serveras med kokt potatis och grönärtor. Men det går lätt att använde de grönskar som gillas.
Mat är att ge kärlek
Detta lät och såg verkligen smarrigt ut!
SvaraRaderaMaten är halva födan, sägs det.
Kramar!
Tack för intresse❤️skönt att få tacksamhet
SvaraRadera