Leta i den här bloggen

fredag 8 januari 2016

Hallon & kardemumma kaka



Denna kaka smakar underbart. Den är lätt att gör samtidigt går det lätt att förändra smaker. Det är endast att använda ett grundrecept till saftig sockerkaka smet.







Ingredienser

2 ägg
50 g smör
2 del socker
3 del vetemjöl
11/4 del mjölk
11/2 tsk bakpulver
2 tsk fin malen kardemumma
1 1/2 tsk hela kärnor kardemumma 
2dl frysta eller färska hallon
Pärlsocker önskad egen mängd

Tillagning
Vipa ägg socker till en luftig smet. Smält smöret låt svalna och tillför mjölken blanda sen i det i med ägget och sockret.Blanda mjölet med bakpulver och de andra kryddorna  häll i smeten och vispa försiktigt. Använd en lagom stor form som förbereds med ett bakplåtspapper. Häll i smeten sedan i formen strö över hallon och de  krossade kardemumma kärnor, vilket det behövs använda en mortel till. Sen lite pärlsocker efter den mäng som önskas


Det är bra om ugn redan har förbereds med en temperatur på 175*. Sen är det till att sätta in kakan i ca 40. Använd provnål för att se att kakan är klar. Ta ut kakan låt svalna sen är det endast till servering / mat är kärlek 















2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack❤️❤️ ❤️det är roligt att glädja andra. Kram / kärlek

      Radera