Leta i den här bloggen

tisdag 12 januari 2016

Smakrikt brytbröd


Det bröd passar bra till en god soppa, eller till vilken maträtt som önskas.❤️

Ingredienser 
1pkt jäst
5dl vatten
1dl mjölk
25gram smält smör
3msk ljus sirap
1tsk salt
250gram dinkelmjöl 
6-8 dl vetemjöl
3msk sessamfrön
Soltorkad tomater 
1ägg

Tillagning

Smula i jästen i en degbunke blanda vatten,mjöl, och smält smöret och blanda ihop. Degspadet skall ha en temperatur på 37* blanda  sedan ned det i bunken med jästen tillsätt sedan sirapen och saltet Börja sedan sakta att arbeta ned mjölet i minst 10 minuter skall degen arbetas.

Låt sedan degen jäsa i degbunken med tät matfolie och bakduk i cirka en timme. När degen har jäst färdigt ta då ut den ur degbuken och knåda den ordentligt i 10 minuter. Kavla sen ut den på en smord långpanna låt jäsa i en timme till under bakdukar.

Förbered ugnen med en temperatur på 175* . Pensla sedan det färdig jästa brödet med ett vispat ägg. Strö sedan på soltorkad tomater som till fördel hackats lite tryck  försiktigt ned dem i brödet. Strö sedan över sessafrönen  där är det lätt att välja mängden själv.

Gräddas i 175*mitt ugnen i 30-40 minuter, brödet skall få en gyllenbrun färg. När brödet svalnat så går det bra an antingen bryta eller skära det i fyrkantiga bitar
Mat är kärlek❤️❤️❤️







2 kommentarer:

  1. Hembakt bröd är det absolut bästa, då vet man innehållet.
    Ser gott ut.
    Kram ♥

    SvaraRadera
  2. Ja det är så mycket mer nyttigt! Utan en mängd onyttiga tillsatser som inte alltid kan tydas lätt. Inehållsförtekningar är inte lätt att förstå sig på.
    Kram❤️

    SvaraRadera